СУ "Васил Левски", гр. Опака

Декември

В месеца на техническите предмети в СУ „Васил Левски” се проведоха турнирите от спортния календар –  по тенис на маса и шахмат.
Участваха ученици от прогимназиалния и гимназиален етап. 
При шахмата:
1-во място – Мехрин Хамбарлиев – ХI клас
2-ро място – Алим Алимов – Х клас
3-то място – Хасан Хасанов – VIII клас
При тенис на маса:
1-во място – Хазар Мехмедов – VI клас
2-ро място – Oрай Бехчетов – VI клас
3-то място – Мердин Мехмедов – VII клас

Коледно тържество за децата от начален етап на СУ „В. Левски“
Децата от начален етап на СУ „В. Левски“ празнуваха Коледа с много настроение и празнично веселие. Песни, танци, сценки и гатанки, състезание по народни и модерни танци, бяха само част от празничната програма. Пред Дядо Коледа и Снежанка, малките ученици показаха, че тачат народните обичаи, знаят народните пожелания за здраве и берекет и са готови да поздравят целия свят с настъпващите светли празници. 

Коледен дух в училище
Днес от всеки поглед блика радост светла и велика; чудна песен е запяла  вред земята побеляла. А във всяка къща мило свети мъничко кандило, сякаш пламъка му ален от звездата е запален. Нашта обич го опасва никога да не угасва, както вечните зори в златен пламък да гори, та във студ и бури бесни да живеем пак със песни, всеки ден що иде нов да го срещаме с любов .\Григор Угаров\
С много настроение и коледен дух се проведе традиционният  Коледен базар на учениците от СУ ,,Васил Левски“ гр. Опака. В него участваха ученици от І до ХІІ клас с домашно приготвени сладки и солени кулинарни изкушения.
Учениците си  пожелаха  здраве, щастие и успех през новата година!

Нека Коледа вълшебна в сърцето вечно да гори, в душата винаги добро да има и всяка година по-силно да блести! На 22.12.2017г. в СУ,, Васил Левски“ се организира Коледен базар, в който се включиха ученици от цялото училище и техните родители.Беше организирана сладка надпревара , в която учениците представиха своите кулинарни изкушения. Ароматът на изпечени домашни сладки е един от ароматите, които създават усещане за домашен уют и топлина, а оттам и буди асоциации с най-топлия празник- Коледа!

Коледен базар


В СУ  „ В. Левски “ –  гр. Опака  се проведе Коледен базар.  Ученици и учители за поредна учебна година представиха  многобройни  ръчно изработени кулинарни вкусотии.  Събраните средства от базара ще бъдат използвани  с благотворителна цел .
Учениците се заредиха с много положителни емоции и пожелания идната 2017 година да бъде  успешна и ползотворна.

Учителите от МО Технически предмети активно се включиха в
мероприятията  от годишния план.С наше участие през месец декември  бяха организирани и проведени и традиционните за училището ни:

1.1.Коледен шах – турнир
1.2.Коледен турнир по хандбал
1.3. Коледен турнир по тенис на маса
1.4.Изложба на коледни картички,рисунки и сурвачки
1.5.Най-оригинална елха от еко – материали
1.6.Изработка на коледен венец
1.7.Изпълнения на коледни песни пред елхата
1.8.Коледен базар

П Р О Т О К О Л
ОТ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

Днес 16.12.2014г.в СОУ „ Васил Левски” гр. Опака се проведе турнир по тенис на маса. Участваха ученици от пети до дванадесети клас. Турнирът е част от традиционните Коледни тържества в нашето училище. Турнира премина под голям интерес от страна на учениците. Всички заявили желание за участие бяха разпределени в три групи:
V-VII клас;                    VIII- X клас;              XI-XII клас;
След приключване на турнира от всяка група се излъчиха и победители:

  • V-VII клас:

I място: Ренан Ревинов Нерминов- V клас
II място: Мехмед Метинов Мехмедов- VII клас
III място: Серкан Еминов Селимов- V клас

  • VIII- X клас:

I място: Серкан Орханов- X клас
II място: Севин Зюлкяров Сабриев- VIII клас

  • XI-XII клас:

I място: Айхан Османов Абтулов -XII клас
II място: Сервет Сейханов Сабриев –   XI  клас
III място: Юлхан Хюсеинов Салиев -XII клас
Горепосочените ученици бяха наградени с грамоти!
Турнира се проведе под ръководството на г-н Сейхан Ахмедов и г-н Дамян Добрев.

П Р О Т О К О Л
ОТ ТУРНИР ПО ХАНДБАЛ

Днес 12.12.2014г. в СОУ „Васил Левски” гр. Опака се проведе турнир по хандбал . Участие взеха учениците от седми до десети клас. Турнирът е част от традиционните Коледни тържества в нашето училище.  Проведоха  две срещи, които бяха сборни. Първата среща, която се игра бе между момичета седми- девети клас. Резултатът от срещата 17 на 6 в полза на седмокласничките. Втората среща момчета – ученици от седми и осми клас в един отбор срещу момчета девети и десети клас, при тази среща резултатът бе доста оспорван. В крайна сметка срещата завърши с резултат 8 на 9 в    полза на по-големите ученици. По време на турнира всички ученици се раздаваха и играха с голям ентусиазъм. За сетен път показаха, че това е  играта на нашето училище.

Турнира се проведе под ръководството на г-н Сейхан Ахмедов, г-н Дамян Добрев, г-н Ергун Али и г-н Младен Пенев

П Р О Т О К О Л

ОТ ТУРНИР ПО ШАХМАТ

Днес 10.12.2014г. в СОУ „Васил Левски” гр. Опака се проведе турнир по шахмат. Участваха ученици от пети до дванадесети клас. Турнирът е част от традиционните Коледни тържества в нашето училище. Партиите се изиграха по системата на елиминациите. Имаше и загубили, но емоциите бяха за всички.
Добре се представиха:

  • Диян Владимиров Добрев- V клас;
  • Мехрин Юкселов Хамбарлиев- VI клас;
  • Беркан Басриев Юсеинов- VII клас;
  • Микаела Красимирова Станева- VIIIклас;
  • Сервет Сейханов Сабриев- XI клас;
  • Айгюн Сунаев Мехмедов-  XI клас;

Горепосочените ученици бяха наградени с грамоти!

Турнира се проведе под ръководството на г-н Сейхан Ахмедов

През месец декември – месеца на Техническите предмети – учениците на СОУ „В. Левски“, град Опака се включиха в следните мероприятия:
1. Изработка и изложба на картички, сурвачки, които бяха разпродадени с благотворителна цел;
2. Шах-турнир;
3. Коледен базар;
4. Всеки клас участва в конкурси: „Най-автентичен венец на класната стая“, „Най-оригинална елха“, „Коледа в моята класна стая“;
5. Вокалната група, под ръководството на Е. Али се погрижи за доброто настроение на учениците, като изпълниха Коледни песни пред елхата във фоайето на училището.