Спортна секция „Спортуваме за здраве“

На 04.04.2015 год. се състоя представителната изява на спортна секция „Да спортуваме за здраве”. Учениците представиха своите умения в различни видове спортове, които изучиха  в спортната секция.Играха срещи по минихандбал, минибаскетбол,
минифутбол и щафетни игри /смесени отбори/. Състезанията бяха оспорвани и емоционални. В края на участието си в Проект УСПЕХ, учениците показаха,че са по-бързи, по-знаещи и по-можещи.


На 27.04.2014 год. спортна секция ,,Да успяваме заедно´’ проведе екскурзия до гр. Кубрат, където бе организиран турнир по хандбал за отбори, участващи по проект  „УСПЕХ”  до 10 годишна възраст. Малките ученици взеха участие в една спортна среща извън регламента. Играха с отбора на гр. Кубрат и натрупаха опит и самочувствие от доброто си представяне. Това бе тяхната втора представителна изява. Изгледаха  останалите срещи и бурно аплодираха нашите отбори, участващи в турнира.


На 15.03.2014 год.се проведе изява на спортна секция „Да успяваме заедно” в спортната зала на училището. Присъстваха всички ученици от клуба и техните родители. Състезаваха се на щафетни игри, теглене на въже, спортни игри и мини-хандбал. Родителите също участваха в изявата – теглене на въже и среща по футбол.
Имаше настроение, веселие и емоции за всички присъстващи на изявата.


На 21.04.2013 год. спортна секция по минихандбал  ,,Аз играя” проведе екскурзия до гр. Кубрат, където бе организиран турнир по хандбал за отбори, участващи по проект  УСПЕХ до 10 годишна възраст. Малките ученици взеха участие в една спортна среща извън регламента. Играха с отбора на гр.Шумен и паднаха с 3:2, но натрупаха опит и самочувствие от доброто си представяне. Изгледаха  останалите срещи и бурно аплодираха нашите отбори, участващи в турнира. Това бе и представителната изява на спортна секция по минихандбал ,,Аз играя” с ръководител ИИД – Антоанета Иванова.


На 10.11.2012год. се проведе екскурзия до гр.Горна Оряховица с учениците от 1 и 3 клас към спортните секции по мини-хандбал по проект ,,УСПЕХ,, към СОУ ,,Васил Левски” гр. Опака.
Целта на екскурзията с учениците от 1 клас бе да наблюдават турнир по мини-хандбал, в който не бяха преки участници, а чрез наблюдаване на играта по време на турнира, получиха начални знания за играта като цяло, за правилата и постовете в играта мини-хандбал; научиха как се провежда турнир – тържествено откриване, провеждане и закриване, участващи отбори, съдии на срещите, награждаване на участниците и т.н.
Проведоха се 4 срещи. Учениците ги наблюдаваха с голям интерес, особено тези , в които участваха отбора от гр. Опака. Учениците усетиха спортния дух в залата и се научиха какво поведение трябва да имат като публика и как да подкрепят отбора си. Заредиха се с много положителни емоции и проявяват голямо желание да спортуват. Всяко дете получи грамота за участие в турнира от организаторите за стимул.