Ноември

в СУ „В. Левски“ – град Опака
Месец ноември е месецът на чуждите езици в Средно училище „Васил Левски“- град Опака. В часовете по руски език и по английски език учениците изработиха проекти, презентации и брошури на теми: празникът Хелоуин, „Забележителности на Лондон“ „Тийнейджърската мода днес“, „Невероятните хотели в света“, „Моята перфектна професия“, „Русия – култура и традиции“, „Велики руски художници“ и др. Учениците от 7 клас уредиха изложба с направените проекти за празника Хелоуин.
Заключителното мероприятие бе посветено на руското и английското киноизкуство. Като гостоприемни домакини учениците от 9 клас посрещнаха своите гости с руски чай и пуканки.

МЕСЕЦ НА ЧУЖДИТЕ ЕЗИЦИ В СУ „В. ЛЕВСКИ“ – ОПАКА
Месецът на чуждите езици по традиция започна с хелоуинско парти, на което се проведоха конкурси за най-оригинална маска, най-оригинален костюм, за най-сладка тиква и тиквено изкушение. Приза „Мис Хелоуин“ спечели Ачелия Мюсретинова от VІ клас, а „Мистър Хелоуин“ – Октай Ибрямов от V клас.
Учениците изработиха учебни, презентации на тема:„Забележителностите на страните от Великобритания”, „Невероятните хотели в света”, ,,Моята предпочитана музика“, „Русия – забележителности и култура“ и проекти  за руските  творци  Александър Сергеевич Пушкин, Антон Павлович Чехов и Сергей Есенин, най-добрите от които представиха на заключителното мероприятие „На чаша руски чай и английски пай“. Домакини на събитието бяха учениците от ХІІ клас, които посрещнаха сърдечно с чаша чай и сладки изкушения, приговени от самите тях, своите гости – представители на учениците от гимназиален етап, ръководството на училището и учители. След представените презентации учениците и гостите пяха руски песни и рецитираха стихове на руски поети.
Срещата завърши с приповдигнато настроение и със спомените на директора на училището г-н Борислав Борисов за Москва и Санкт Петербург.

Месец на чуждите езици в СУ „В. Левски“- град Опака
Месец  ноември в СУ „В. Левски“- град Опака е месец на чуждите езици. Месецът бе открит с  Хелоуинско парти. Събитието бе организирано от седмокласниците в СУ  “В.  Левски” на 31.10.2017г. В партито взеха участие ученици от V  и VI клас. Малките хелоуинчета се представиха с чудесните си костюми и маски. Бяха обявени следните конкурси:  конкурс за по-по–най хелоуински костюм;  конкурс за най-страшна маска и конкурс  за най-сладко тиквено изкушение.  Призовите места спечелиха:  Зюхал Синаева, Гюркан Седат и Нелин Мюсретинова. Докато журито определяше победителите, за участниците в партито имаше подготвена викторина с награди.
Към края на партито бяха избрани Мис и Мистър Хелоуин. За Мис Хелоуин беше избрана Зюхал Синаева, а за Мистър Хелоуин – Вурджан Васви. Участниците се забавляваха и последният  танц беше за победителите.
Учениците от 9, 10 ,11 и 12 клас изработиха проекти, брошури  и презентации в часовете по английски  и  руски език на теми: „Тийнейджърската мода  днес”, „Невероятните хотели в света”, „Моята перфектна ваканция“,   „Россия – культура и традиции“. В голямото междучасие звучаха   „Песни на народите”  по училищната радиоуредба.
Месецът на чуждите езици бе закрит с радиопредаване, посветено на руски и английски поети, подготвено и представено  от школа „Приятели на книгата“ по проект „Твоят час“.

Хелоуинско парти
Седмокласниците от СУ  “В.  Левски“-  гр. Опака организираха на 31.10.2017г. Хелоуинско парти. В партито взеха участие ученици от V  и VI клас. Малките хелоуинчета се представиха с чудесните си костюми и маски. Бяха обявени следните конкурси:  конкурс за по- по–най хелоуински костюм;  конкурс за най-страшна маска и конкурс  за най-сладко тиквено изкушение.  Призовите места спечелиха:  Зюхал Синаева, Гюркан Седат и Нелин Мюсретинова. Докато журито определяше победителите, за участниците в партито имаше подготвена викторина с награди.
Към края на партито бяха избрани Мис и Мистър Хелоуин. За Мис  Хелоуин  беше избрана Зюхал Синаева, а за Мистър Хелоуин Вурджан Васви. Участниците се забавляваха и последния  танц беше за победителите.

Под звуците на най- хубавите  руски и английски песни премина месец ноември – Месецът на чуждите  езици в СУ „В. Левски“- град Опака. Началото бе поставено с Хелоуинско парти, организирано от седмокласниците и  с участието на учениците от 5 и 6 клас. Празникът премина с много настроение и награди от конкурсите за най- страшна маска и най- атрактивен костюм.  Жури в състав: Ивета Иванова, заместник – директор, Румяна Енчева – учител по български език и руски език, Ревасие Кадирова и Диян Владимиров – представители на организаторите  от 7 клас, класираха на първо място в конкурса за най-страшна маска Баръш Бейсимов  от 6 клас , а Цветиана  Пламенова от 5 клас спечели наградата за най- оригинален костюм.   Мис  Хелоуин – Виктория Красимирова и  мистър Хелоуин – Окшан Сайфетинов  спечелиха жури и публика с интересни костюми  и емоционални  танци.
Учениците от 8 до 12 клас изработиха проекти, брошури и презентации в часовете по английски език на тема: „Тийнейджърската мода днес“, „Невероятните хотели в света“ и „Моята перфектна ваканция“ , а в часовете по руски език представиха презентации на тема „Россия – культура и традиции“.     

На 28.11.2013 година в СОУ „Васил Левски”- град Опака, учениците от гимназиален етап  закриха  Месеца на чуждите езици със следобедно парти „На чаша руски чай и английски пай”.  Гостите – най-изявени ученици от всеки клас, и техните учители се впечатлиха от презентациите за екстремните спортове и американските музикални награди-2013 година на английски език, пътешествието из Русия и уникалните руски сувенири –матрьошка и самовар. Най-активните участници  бяха удостоени с грамота от Директора на училището.
Празникът завърши с чудесни изпълнения на руски песни.

Happy Halloween!

Учениците от СОУ „В. Левски”, град Опака отпразнуваха Хелоуин на следобедно парти. Партито беше открито с презентация на английски език, представена от осмокласничката Ивана Драгомирова. Петокласниците и шестокласниците се готвиха дълго за празника и на дефиле представиха своите костюми.
Бяха организирани следните конкурси: за най-страшен, ефектен и най-хелоуински костюм; за по, по, най-страшна маска и за най-сладка и вкусна тиква. Компетентното жури определи призьорите в трите конкурса, които получиха награди и грамоти. Към публиката имаше подготвени въпроси за празника. Накрая бяха избрани Мис и Мистър Хелоуин, на които бяха връчени ленти и грамоти.
Партито завърши с много танци и емоции.

През месеца на чуждите езици в СОУ „Васил Левски“ град Опака на учениците от V клас бе организирано Хелоунско парти. В партито като домакини се включиха учениците от клуб „Пътешественик“ – украса, клип за празника, любопитни факти, конкурси, викторина. Петокласниците дефилираха под звуците на музика и журито избираше призьорите според обявените конкурси – за най-оригинален и ефектен хелоунски костюм и за най-по-по-най-страшна маска. Всички се забавляваха, веселиха и похапнаха от сладките и печената тиква с канела, приготвени от техните майки и баби. Хелоуинското парти завърши с избирането на Мис и Мистър Хелоуин.