Школа по ИТ

Втора публична изява на школата по ИТ

Групата работи по проект „Подкрепа за успех“ в занимания по интереси и са включени ученици от осми клас. В школата се осигурява стимулиране на творческите изяви и повишаване на мотивацията за учене.

Дигиталната компетентност включва увереното и критично използване на технологиите на информационното общество за работа, забавление и общуване.

На 21.05.2021 г. Школата по ИТ проведе своята втора публична изява.

В този празничен ден за СУ „Васил Левски“, когато отбелязваме 24 май – денят на славянската писменост българската просвета и култура, излезе от печат последния трети брой на вестник „Букет“.

В стола на училището тържествено изпратихме нашите дванадесетокласници с празничен концерт. Гости  на събитието бяха Кмета на община Опака – Мехидин Кадиров, нашият директор  Борислав Борисов, заместник-директорът ни Ивета Иванова, бивши и настоящи учители, родители и ученици.

Празничния брой беше поднесен на всички в залата. А за тези, които не са присъствали ще бъде качен на сайта на училището в електронен вариант.

 „Нека заедно със светлината на науката и просвещението да проправяме пътеките на бъдещето“

Проф. д.и.н. Георги Колев

Честит празник!


Публична изява в Апостолския час на школата по ИТ

На 15.02.2021 година излезе от печат втория празничен брой на вестник „Букет“, който се издава от школата по ИТ по проект „Занимания по интереси“.

На патронния празник на училището по време на Апостолския час, учениците от 8 клас поднесоха на учениците от всички класове втория брой, посветен на 148 години от гибелта на Апостола на свободата.

В продължение на месец изготвиха вестника, поместиха седем публикации, форматираха подходящи изображения и всеки ученик по свое усмотрение изработи забавна – историческа страница.

Всички вестници са качени на училищния сайт – http://sou-opaka.com, където могат да бъдат изтеглени в pdf формат и разпечатани.

Вече осмокласниците от школата гледат напред, към другия празничен брой, който ще излезе на 24 май, по повод деня на славянската писменост българската просвета и култура.

Ръководител на школата – Пелагия Трифонова – старши учител по ИТ


ШКОЛА ПО ИТ по проект „Занимания по интереси“

На 18.12.2020 г. излезе от печат първия брой за учебната година на вестник „Букет“. Той е посветен на 170 годишния юбилей на училището и коледните празници.

Осмокласниците започнаха с много ентусиазъм, в първите занятия изработиха лого на клуба, състезанието беше много оспорвано, защото всички работиха отлично. Но след гласуване най-много оценки отличен, получи Джансевер Аднанова и нейната запазена марка стана лого на клуба. Когато се върнем  в училище ще ги подредим в изложба.

Учениците се научиха на тънкости при форматирането на текст, оформянето на колони, разполагането на полета и карета, обработването на изображения.

Последната – забавна страница, всеки оформи сам, като вложи творчество и въображение.

Школата по ИТ и г-жа Трифонова пожелават на всички ученици, учители, ръководство и общественост весели и топли празници! Нека годината, която се задава с шепи радост да раздава, да бъде мирна плодовита и за вас да е честита!

Весели празници!                       

Ръководител на Школа по ИТ: Пелагия Трифонова

Ачелия Мюсретинова