Клуб „Вълшебство“

Публична изява на школа „Приятели на книгата“
На 18.05.2018 година школа „Приятели на книгата“ проведе публична изява на тема „Език свещен на моите деди“. В чест на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. Групата по интереси представи рецитал със стихове на български поети. Развълнувани и с празнично настроение учениците представиха своите стихчета за  славянските първоучители св. св. Кирил и Методий. За постигнати отлични резултати и успешно представяне през цялата учебна година грамоти получиха учениците от шести клас Берен Турханова и Илкер Идиризов, връчени от директора на училището г-н Борислав Борисов.   Вълшебният свят на книгите
На 15.06.2017 година школа „Приятели на книгата“ в СУ „В. Левски“- град Опака проведе своята представителна изява, посветена на книгата и на годишнина от рождението на Димчо Дебелянов. По този повод се проведоха  четири конкурса: конкурс по рецитиране на  стихове на най- нежния поет в българската литература,  конкурс по правопис, конкурс за най- красива тетрадка и конкурс за най- добър читателски дневник. Специално жури определи класирането на учениците. Грамота за най- красива тетрадка получи Гюлшен Алиева,  грамота за най- добър читателски дневник -Гюляй  Гюнерова , а специална грамота за най- изявен ученик през цялата година  получи Фърат Руфат Салиев.  Наградите връчи директорът на училището Борислав Борисов.


Школа „Приятели на книгата“ пренася своите участници във вълшебния свят на книгите. В ролята на библиотекари и в сътрудничество с училищната библиотека учениците от 5 и 6 клас се докосват до творчеството на български и чужди творци, носители на универсални човешки ценности. Занятията имат за цел да засилят интереса и мотивацията за устно и писмено общуване на български език.


С много усмивки и настроение премина Представителната изява на клуб „Вълшебство” за учебната 2014/2015 година. Пътешествието из необятната руска земя заинтригува присъстващите  на празника.
Айсун Ахмедова от девети клас пренесе гостите в Русия с интересния си разказ за традициите, с празника Масленица и за природата, с езерото Байкал- най-дълбокото езеро в света.
Белкъс Бейсимова от девети клас показа забележителностите на руската столица- Москва: Червения площад, Храма „Василий Блажени”, Музея на ледените фигури и уникалния руски сувенир- Матрьошка.

За успехите, които постигнаха, учениците получиха сертификати, връчени от директора на училището Борислав Борисов.


На 04.06.2014 година клуб „Вълшебство”, при СОУ „Васил Левски”- град Опака, проведе втората си представителна изява. Гостите – учители, ученици и приятели се забавляваха, пътешествайки из литературна България. Всеки ученик представи презентация за любим български поет. Присъстващите бяха заинтригувани от интересните въпроси, свързани с житейския и творчески път на всеки творец. Правилните отговори бяха аплодирани и наградени. За работата си през учебната година и участието в представителната изява участниците в клуба получиха сертификати,  връчени от Директора на училището – г-н Борислав Борисов.


На 22.03.2014 година клуб „Вълшебство” проведe първата си представителна изява, посветена на известни български писатели. Участниците представиха презентации за творците, които са ги впечатлили. Предизвикателство за всички бяха въпроси , чиито отговори се криеха в представените презентации. Правилните отговори бяха наградени. Беше поставено началото на „Литературна карта на България”. Гостите се забавляваха с литературното пътешествие из родните места на българските писатели. Празникът завърши с изложба на читателски дневници и изработени литературни книжки.На 13.04.2013 година се проведе първата представителна изява на клуб „Вълшебство”. Учениците се изявиха с изработени презентации, посветени на любими български писатели и поети. Втората част изненада  гостите с литературно четене на любими стихотворения, поместени в изработените стихосбирки от всеки член на клуба. Празникът продължи с изложба на читателските дневници и литературните книжки. Най- интересните книжки и най- красивите читателски дневници бяха наградени с грамоти.