СУ "Васил Левски", гр. Опака

Спортни успехи

Европейски ден на спорта в Средно училище „Васил Левски“ гр. Опака

На 27.09.2019 г. след учебните занятия се проведе Европейски ден на спорта в СУ „Васил Левски“ гр. Опака –ден посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците. Проведоха се много физически активности от различно естество, съобразно възрастта на учениците и подчинени на темата „Здравословното хранене“.
За най-малките щафетни игри  /първи, втори, трети и четвърти клас/; щафетни игри се проведоха и  между учениците от V-VІ, VІІ-VІІІ, ІХ-Х и ХІ-ХІІ клас. Спортните надпревари продължиха успоредно, като учениците от първи до четвърти клас проведоха състезание скачане с чувал, теглене на въже и народна топка. А учениците от пети до дванадесети клас имаха състезателна игра за точност и сила – стрелба по цел с топка и теглене на въже. Във втората част на спортния ден се проведоха  хандбални и футболни срещи.
Средно училище „Васил Левски“ гр. Опака  е покрило критериите на организаторите за активно училище и заема едно от призовите места в област Търговище.
На 20 февруари 2020г. в пресцентъра на Областна администрация – Търговище директорът на училището г-н Борислав Борисов получи сертификат и подаръчен ваучер.

Хандбален празник

На 08.12.2019 г. в гр. Горна Оряховица се проведе 8-ия детски турнир по хандбал за купа „Горна Оряховица“. В него участваха отбори от Кубрат, В. Търново, Плевен, Свищов, Джулюница, Г. Оряховица и Опака. Турнира беше за 10 годишни момичета и момчета. Основната цел беше да се получи празник на хандбала и всички състезатели да станат приятели. Накрая бяха наградени участниците с купи, медали, сувенири и сладкиши.

Есенен крос

Както всяка година и тази, в нашето училище се проведе есенен крос посветен на 1 ноември – Деня на народните будители. В него взеха участие всички ученици – от 1 до 12 клас, като всеки клас стартираше поотделно – първо момичетата, а после и момчетата. По този начин бяха определени победителите:

5 клас- Бусе и Илиян
6 клас – Никол и Орай
7 клас – Севал и Арда
8 клас – Джансевер и Синан
9 клас – Йозлем и Джанер
10 клас – Айшегюл и Алим
11 клас – Аслъ и Хакан
12 клас – Сюзгян и Айхан

 Хубавото време предразположи състезателите да бъдат активни и да покажат още по-добър резултат. На финала всички бяха запъхтени, изпълнени с положителни емоции и големи усмивки.

Отново успех за отбора по хандбал на СУ „Васил Левски“ гр. Опака

Момчетата от XI-XII клас се класираха пети на финалите на Ученическите игри 2018-2019 г. във Варна. Те бяха в тежка група с представителите на Търговска гимназия от Бургас и Строителен техникум от града домакин Варна. След оспорвани срещи нашите състезатели останаха трети в групата и играха за пето место с училище от гр. София. Нашите момчета спечелиха убедително срещата и бяха наградени с купа от Борислав Борисов – директор на нашето училище, който беше единственият директор -представител от всички училища на тези финали. Г-н Борисов награди с купа и грамота и отбора на Пловдив, които станаха четвърти.

Отново успех за СУ „Васил Левски“!

След спечелването на междуобластното първенство в град Кубрат нашите юноши XI -XII клас победиха и в баражния мач срещу отбора на у-ще „Славейков“ от гр. Добрич. Така нашите момчета ще представят областта на финалите от 10.05 до 12.05. във Варна. Отборът по хандбал при девойките 8-10 клас се класира за финалите в гр. Хасково „Ученически игри“ 2018-2019 г. Нашите момичета победиха в баражния мач отбора на у-ще „Васил Левски“от гр. Нови пазар. Така нашите момичета за пореден път ще представят своето училище от 20.06 до 23.06 2019 г. Успех!

Областно първенство по футбол

На 25.03.2019 г. в гр. Попово се проведе ученически турнир по футбол – областно първенство. СУ “Васил Левски” участва с два отбора момчета в две възрастови групи: V-VІІ и VІІІ-X клас. Първата среща след оспорвана борба завърши с равенство. При дузпите с великолепното представяне на вратаря на отбора – Окшан Сайфетов от VІІ кл., който успя да неутрализира две попадения във вратата си и с безупречното изпълнение на нашите момчета, срещата завърши с победа – 6:3. Вторият ни отбор след оспорвана среща с противника завърши с резултат 4:2 за противника.

Ученически игри

На 21.03.2019 г. учениците от СУ „Васил Левски“ участваха в зоново състезание – Ученически игри – Хандбал, което се проведе в гр. Кубрат. В състезанието се включиха ученици от VІІІ до ХІІ клас. Нашите младежи и девойки заслужено заеха престижни места в надпреварата:

 • Девойки VІІІ – Х клас – І място
 • Юноши VІІІ – Х клас – ІІ място
 • Юноши ХІ – ХІІ клас – І място

Класиралите се на първо място отбори, ще участват в областното състезание срещу отборите на Варна.

Европейски ден на спорта в Опака


На 03.10.2018 г. слез учебните занятия се проведе европейски ден на спорта в училище. В началото за разгряване и повдигане на спортния дух на ученици и гости се потруди госпожа Пелагия Трифонова с петнадесет минутна аеробна гимнастика. Спортния ден продължи със щафетни игри от първи, втори, трети и четвърти клас. След приключването им повдигнахме адреналина със щафета от V-VІ, VІІ-VІІІ, ІХ-Х и ХІ-ХІІ клас. Спортните надпревари продължиха успоредно като учениците от Първи до четвърти клас проведоха състезание скачане със чувал, теглене на въже и народна топка. А учениците от пети до дванадесети клас имаха състезателна игра за точност и сила – стрелба по цел с топка и теглене на въже. Във втората част на спортния ден се проведоха две хандбални срещи, като едната бе сблъсък на титаните – настоящи и бивши хандбалистки, и футболна среща между отбори сформирани от ІХ и Х срещу ХІ и ХІІ клас. Учениците, участващи в спортните срещи бяха от спортните клубове по проект „Твоят час“. Спортните тържества приключиха с масово народно хоро.

На 04.05. 2018 год. на площадката в начален етап на СУ „В. Левски“ гр. Опака се проведе  състезание по майсторско кормуване с велосипеди. Състезанието премина много оспорвано.  А ето и наградените:
момчета:  
 място:    Октай Ибрямов Себахатинов и
Мерт Мейсутов Мехмедов
II място     Айгюн Ахмедов Камберов
III място    Онур Орханов   Юмеров

момичета:
I място     Акася Ахмедова Шефкетова
II място    Бусе Бейсимова Хасанова
III място   Никол Тихомирова Русева

Отново успех за СУ „Васил Левски“!

Отборът по хандбал при девойките 8-10 клас се класира за финалите в гр. Хасково Ученически игри 2017-2018 г. След спечелването на междуобластното първенство нашите момичета победиха и в баражния мач срещу отбора на у-ще „Славейков“ от гр. Добрич. Така нашите момичета за пореден път ще представят областта на финалите от седми до десети юни в Хасково. Успех!

Отчет
за проведените мероприятия по спортния календар на
СУ „Васил Левски“ през месец февруари

20.02.2018- Хандбална среща момчета 5 и 6 кл. срещу 3 и 4 клас –  резултат 20:18 в полза на 5 и 6 клас.
21.02.2018г. Хандбал – момичета от 6 и 7 клас  срещу 3 и 4 клас момчета – резултат 14:17  в полза на момчетата от 3 и 4 клас.
22.02.2018г. Приятелска среща по тенис на маса с отбори от 9 и 10 клас. 26.02.2018г. Спортен полуден : тенис на маса.
Отбор  8 клас – Ренан, Мехмеджан,  Ерол и резерва Джошкун.
Отбор  9 клас – Нуран,  Берай, Юзкан  и резерва Алпер.
1 маса: Ренан – Нуран 3:1   гейма
2 маса: Мехмеджан – Берай 3:0 гейма
3 маса: Ерол – Юзкан  3:0 гейма
Двойки:
Ренан и Мехмеджан – Нуран и Берай- 3:0 гейма
Проведена бе и приятелска среща между Джошкун и Алпер с резултат 2 : 3 гейма.
В крайното класиране отборно срещите завършиха с победа на отбора от 8 клас.

Спортни мероприятия в СУ „Васил Левски“ гр. Опака за месец декември

През месец  Декември се проведоха вътрешно-училищни първенства по тенис на маса и шахмат. Срещите протекоха в предколедно настроение и много емоции. В месеца на техническите науки по план бяха заложени и проведени предколедни турнири по хандбал.
Тенис на маса 5-7кл.
1място           Окшан  Сайфетов Османов
2място           Арда Гюнеров Ашимов
3място           Баръш Бейсимов Ахмедов
4място           Онур Османов Абдулов
Шахмат 5-7кл.
1място           Хасан Ердинч Хасанов
2място           Онур Османов Абдулов
3място            Николай Красимиров Костадинов
Шах мат 8-10кл.
1място            Беркан Басриев
2място            Мехрин Хамбарлиев
3място            Диян Добрев
Шахмат 11-12кл.
1място            Неляй Мюрселова

Спортни мероприятия в СУ „Васил Левски“ гр. Опака за месец ноември

Приключи вътрешно училищното първенство по хандбал СУ „Васил Левски“ гр. Опака. При момчетата бе между отбори на осми и девети клас – сборен, срещу десети и единадесети клас – сборен. Срещата завърши 24:30 в полза на сборния десети единадесети клас. Изявени голмайстори  Мерт Метин и Севин Зюлкяров от 11 клас и деветокласника Алпер Рамисов. Добре се представиха вратарите Джошкун Бахтияров и Синан Недретов.
При момичетата срещите бяха доста оспорвани, в крайна сметка на финала се срещнаха отборите шести и седми – сборен, срещу осми и девети – сборен. Срещата до края на първото полувреме с малка преднина на осми и девети клас като на моменти, бе и изравнявана. В края на второто полувреме отбора на момичетата от шести и седми клас не издържа на неудържимия напън на момичетата с повече опит и срещата приключи 26:31 в ползата на сборния отбор от осми и девети клас.

През месец октомври се проведе вътрешно училищния турнир по футбол заложен в спортния календар на училището.
В групата V-VІІ клас
Първа среща V срещу VІ клас   –   5:2
Втора среща сборен V и VІ клас срещу VІІ клас, 4:1 в поза на сборния отбор V-VІ
Голмайстор  Хасан Хасанов от V клас.
В групата VІІІ-ХІІ клас
Първа среща VІІІ-ІХ клас –  2:6
Втора  среща Х и ХІ сборен  срещу ХІІ служебно за сборния отбор Х и ХІ
Трета  среща VІІІ и ІХ сборен срещу Х и ХІ сборен  –  3:6 за сборен Х и ХІ клас

Бронзов медал за СУ „В. Левски”
Юношеският отбор по хандбал, възрастова група 8-10 клас, в СУ „В. Левски“- град Опака, се класира на трето място на ученическите игри- финали в град Хасково и спечели бронзов медал. Гордост са за училището спортните успехи на нашите хандбалисти, които продължават традицията и всяка година достигат  до финали и заемат призови места.

Ученически игри – 2017

          На 25.04.2017 г. се проведе Зоналното първенство по хандбал за ученици от 8 – 10 клас. В залата на СУ „Васил Левски” в изключително интересен двубой представителите на нашето училище срещнаха учениците от СУ „Христо Ботев” гр. Кубрат. Първото полувреме беше много равностойно и завърши с един гол преднина за нас 10:9. През второто полувреме нашите хандбалисти наложиха пълно превъзходство и краят на мача дойде при 26:15.  След тази победа предстои още една крачка към финалите в Хасково. На 09.05.2017 г. ще се срещнем с представителите на първа зона с център Варна. Надеждите на всички състезатели е за нова победа.

Колоездене


На 28 април 2017 година се състоя състезание по колоездене с учениците от начален етап.
Децата участваха с голямо желание. Първо място от момичетата спечели Шебнем Айдънова – 4а клас. Второ място Бусе от втори клас. Трето място Илксен от втори клас.
От момчетата първо място Ферхан –  4а клас, Арда – 4а – второ място и Орай – трето място.

Мероприятия по спортния календар

На 31.03.2017г. в СУ “Васил Левски“ се проведоха състезания по народна топка във втори клас, топка над въже в трети клас, баскетбол в четвърти „А“ и четвърти „Б“ класове. Децата се състезаваха с голямо желание и ентусиазъм.

Ученически игри „Хандбал”
юноши 8 – 10 клас, 20-22 май 2016г., Добрич

    Поредните медали за СОУ „Васил Левски” гр. Опака бяха завоювани от хандбалистите. Те са 14-ия комплект за годините от 2006 до сега. За повечето от състезателите това е трети медал. Запази се и традицията от последните четири години училището да печели повече от един медал.
Ето класирането и носителите на индивидуалните награди:

1. ПГЛПИ „Атанас Буров” Горна Оряховица
2. ПМГ“Акад. С.П. Корольов” –гр.Благоевград
3. СОУ „Васил Левски” гр. Опака
4. НПГПТО „Ломоносов” гр. София
5. Търговска гимназия – гр. Бургас
6. СОУ „П.Р.Славейков” Добрич

Индивидуални награди:
Борислв Павлов – най-полезен състезател и голмайстор, Благоевград
В идеалната седмица на турнира заслужено попаднаха:
Любослав Димитров за най-добър разпределител, Г.Оряховица
Кристиян Стефанов за най-добро ляво крило, Г.Оряховица
Ивелин Дачев за най-добра лява свръзка, Г.Оряховица
Иван Попев за най-добра дясна свръзка, Блгоевград
Павел Бобев най-добро дясно крило, Опака
Никола Къдрев най-добър пивот, Добрич
Гьокан Рамадан най-добър вратар, Добрич

Медали за СОУ „Васил Левски” гр. Опака


Поредни медали от финали на „Ученически игри” спечелиха хандбалистките от опаченската гимназия. Финалите на XI и XII клас в Габрово протекоха качествено и оспорвано.  Бронзовите медали бяха завоювани с много желание, труд и отлична игра, а  Кезбан Ремзиева беше включена в „Златната седмица” на турнира. Селен Алиева спечели петия си медал от „Ученически игри”. Останалите състезателки са по-малки и в следващите години могат да продължат с успешното си представяне. Ето и крайното класиране:
1. ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев” –  Габрово
2. СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”–  Сливница
3. СОУ  „Васил Левски” – Опака
4. Търговска гимназия – Бургас

ПРОТОКОЛ
от вътрешноучилищно първенство по футбол

  В края на месец октомври се проведе вътрешноучилищното първенство по футбол в СОУ „Васил Левски „гр. Опака. Участваха класовете от V-ти до XII-ти клас разделени във възрастови групи.
Срещите се изиграха по терените на училището. Организацията по турнира  бе проведена и съобразена със спортния календар.
При изиграването на срещите се получиха следните резултати:
I среща: V-VIа,б -2:9
II среща: VII-VIII -0:2
III среща: IX-X -1:3
IV среща: XI-XII –служебно -0:3
Финал гимназиален етап X-XII -5:4 След изпълнение на дузпи.

Трети медал за СОУ Опака

  Завършиха  „Ученически игри -2015”. В последния етап се състезаваха спортистите от V – VII клас. Както и във  финалите проведени преди тях, хандбалистките от СОУ «В. Левски» гр. Опака спечелиха медали. Този път те са със сребърен отблясък. В залата на Нови пазар, всички присъстващи признаха майсторството и силата на опаченските ученички. Първи това усетиха представителките на домакините. Резултатът 27 : 9 казва всичко. Първото място в групата заслужиха след победа над отбора на СОУ «Райчо Каролев» гр. Габрово с 20 : 14. На полуфинала с много красива игра и победа с 25 : 13 и СОУ «Ив. Вазов» гр. Поморие признаха превъзходството  на Опака. Във финалната среща хандбалистките от Габрово се изправиха за втори път на пътя на СОУ  Опака. Много оспорвания финален двубой завърши с успех за габровските момичета с резултат 17 : 14. Красивата купа и сребърните медали прибавиха още спортна слава към много богатата колекция от  успехи на СОУ «В.Левски»

Някои хора обичат да мечтаят за големи постижения. Други освен това, обичат да действат и ги постигат. Така е в СОУ „Васил Левски” гр. Опака. За поредна година „Ученическите игри” показаха как едно не много голямо училище, в един малък град може да побеждава на хандбал големи училища от големи градове.  Все още не са приключили финалите на 5. – 7. клас, а вече два комплекта медали украсиха гърдите на юношите и девойките от Опака. Първо в Сливница при 11. – 12. клас бяха победени София и Бургас, след като преди това бяха отстранени Русе и Каварна. А в Хасково момчетата от 8. – 10. клас се справиха отново със София и с Пловдив. За да се класират за финалите, победиха преди това Тутракан, Кубрат и Варна.За последните четири години медалите на СОУ-то от финали вече са седем. Най-богата е колекцията на Селен Алиева от 11. клас, която спечели своя четвърти медал, а пет други момичета имат по три медала. Естествено, че всички тези високи резултати се получават, благодарение на неуморния труд на треньорите, учителите по физкултура и ръководството на училището. Всички те продължават да работят, защото мястото на СОУ „Васил Левски” сред най-добрите в България, трябва да се защитава всеки ден!

28 сребърни медала пристигнаха в СОУ Опака
СОУ „Васил Левски” гр. Опака представи  достойно Търговищка област на финалите на „Ученически игри – 2014” по хандбал. Единственото училище в България с три отбора на финалите завоюва две втори  и едно четвърто място. Момчетата от V – VII клас и девойките от VIII – X клас спечелиха сребърните медали, а само двете загуби с „дузпи” попречиха на момичетата от  V – VII клас също да се завърнат с медали.   
Спортните зали на Хасково, Горна Оряховица и Габрово видяха отлично подготвените  отбори от Опака. С модерната, резултатна и коректна игра възпитаниците на учителите Е. Али, С. Ахмедов, Мл. Пенев и Д. Добрев станаха любимци на всички участници и зрители в състезанията. Огромният труд положен от състезателите и учителите донесе поредния повод за гордост на Директора на училището – Б. Борисов. Във всички тях – ръководство, треньори и състезатели,  живее надеждата, през следващата година медалите да бъдат със „златен” отблясък. Това ще даде възможност на СОУ „В. Левски” за участие на Световните ученически игри.

СОУ „В. Левски” гр. Опака с три отбора на финалите по хандбал
Учениците от  от СОУ „Васил Левски” гр. Опака постигнаха поредните си успехи  в етапите на „Ученически игри – 2014”. В зоналните първенства, които се проведоха в Кубрат и Русе участваха пет отбора от училището. Три от тях станаха зонални първенци. Това са момчетата от V – VII клас и момичетата от V – VII и VIII – X клас. Според регламента за  класиране на финалите се играха баражи с победителите от IV-та зона: Варна, Шумен,Добрич. В тях след отлична игра отстраниха: при момичетата  – СОУ „В. Левски” гр. Нови пазар и Първа езикова гимназия гр. Варна, а при момчетата  –  ОУ „Ст. Михайловски” гр. Варна.
Финалните състезания ще се проведат в Хасково, Г. Оряховица и Габрово. За тях спортистите от училището се готвят сериозно със своите треньори Ергун Али и Младен Пенев. Очакванията са за нови успехи и утвърждаване  името на СОУ „В. Левски”  сред водещите в ученическия спорт в България.

Двустранна среща по тенис на маса

На 18.03.2014 г. (вторник) в спортната зала на СОУ „Васил Левски”, гр. Опака се проведе двустранна среща по тенис на маса. Участваха отборите на ОУ „Алеко Константинов”, с. Голямо Градище и СОУ „Васил Левски”, гр. Опака. Домакините бяха осигурили отлични условия и материално осигуряване. За сметка на това пък гостите от с. Голямо Градище бяха много по-подготвения отбор. В крайна сметка надделяха приятните емоции и новите запознанства. Нека това бъде едно добро начало на нова традиция!

ПРОТОКОЛ
от
ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ШАХМАТ
 V-VII клас и юноши и девойки от VIII-X клас
Община Опака

  Днес на 11.03.2014г. (вторник), от 14:00 часа се проведе общинско първенство по шахмат.
Участваха отборите на ОУ „В.Левски”, с. Крепча и СОУ „Васил Левски”, гр.Опака. След изиграването на партиите, се получиха следните резултати:

Ученици V-VII клас
ОУ „В.Левски”, с.Крепча- СОУ „В.Левски”, гр.Опака   4:0 точки

       Юноши VIII-X клас
ОУ „В. Левски”, с. Крепча – СОУ „В. Левски”, гр. Опака 3,5:0,5 точки

Втори сребърен медал за СОУ „Васил Левски” гр. Опака

        На финалите на „Ученически игри – 2013”  нов голям успех постигнаха хандбалистките от СОУ „В. Левски”. След сребърния медал, спечелен от девойките VIII – X клас на училището, също сребро и вицешампионска титла спечелиха момичетата от V – VІІ клас. На финалния турнир, проведен в град Нови пазар, след отлична игра и победи над отборите от София и Поморие, момичетата от Опака играха в заключителната среща. В нея, след красива и оспорвана игра, златните медали спечелиха хандбалистките от ОУ  „Кл. Охридски” гр. Павликени.
Учителят-водач на опаченските състезателки Мл. Пенев изразява своето голямо удовлетворение от представянето на всички момичета, взели участие в трите етапа на игрите.
След двата най-добри отбори от Павликени и Опака се класираха : СОУ „Ив. Вазов”- Поморие, СОУ „В. Левски” гр. Нови пазар, 54 СОУ „Св. Ив. Рилски”-София и ОУ „Ал. Константинов”- Пловдив.

Второ място на финали на „Ученически игри – 2013”
за СОУ „Васил Левски” гр. Опака

            От 17.05. до 19.05.2013 г. в гр. Бургас се проведоха финали на „Ученически игри” по хандбал при девойки VІІІ – Х клас. Отборът на СОУ „В. Левски” с учител-водач Ергун Али завоюва сребърните медали. За да достигнат до финала бяха победени убедително първенците на София, Бургас и Панагюрище. На финала отстъпихме пред СОУ „Н. Катранов” гр. Свищов.

Поредни победи на СОУ „Васил Левски” гр. Опака

             Продължава успешното представяне на хандбалистите от СОУ „В. Левски” на „Ученически игри” – 2013. На проведените зонални състезания в Русе и Кубрат, отборите на училището спечелиха първи места във всички възрасти, в които взеха участие. В женския пол това са отборите от V – VІІ клас и VІІІ – Х клас, а в мъжкия – отново V – VІІ клас и ХІ – ХІІ клас. Ръководители на отборите са учителите Ергун Али, Младен Пенев и Сейхан Ахмедов. На четирите отбора предстоят квалификационни срещи с представителите от Варненска, Добричка и Шуменска зона.

Успех на секция „Хандбал” от СОУ „Васил Левски” гр. Опака


Членовете на секцията „Хандбал”  към проект „УСПЕХ” от СОУ „В. Левски” участваха в международния турнир за момчета до 13 год. „Г. Божиков”, проведен в зала „Никола Петров” в гр. Горна Оряховица. Там се представиха най-добрите български отбори, а също така и отбор от Румъния. Отлично подготвени от ръководителя си Сейхан Ахмедов, опаченските хандбалисти се представиха много силно и завоюваха второто място и сребърните медали в турнира.
Ето и крайното класиране:

 1. „Раховец” Г.Оряховица
 2. Опака
 3. „Спартак” Варна
 4. „Фрегата” Бургас
 5. „Мастер” София
 6. „Раховец 2”
 7. Каракал Румъния
 8. „Добруджа” Добрич


Индивидуални награди спечелиха Радослав Кънев – най-добър вратар, Павел Бобев – най-добър защитник. Радослав, Павел и Севин Сабриев бяха включени в символичния отбор на най-добрите състезатели на турнира.
След награждаването и закриването на мемориалния турнир момичетата, които участват в секцията, изиграха контролна среща с момчетата от втория отбор на домакините. С много по-качествена игра състезателките от Опака спечелиха с 9:5.
Занятията на секция „Хандбал” продължават, като целта на всички е спечелване на медали през месец май от държавните финали в   Г. Оряховица за момчета и в Панагюрище за момичета.

На 22 март 2013 година в СОУ „Васил Левски“, град Опака се състоя футболна среща между отборите на село Крепча и град Опака – ученици от начален етап.
Срещата се проведе от 14:00 часа в спортната зала на СОУ „Васил Левски“, град Опака с присъствието на фенове от двата отбора.
Първото полувреме завърши с резултат 4:2 за отбора на град Опака.
Срещата протече динамично, интересно в началото резултата бе за госите, но след десет минутна игра отбора от град Опака върна двете попадения. До края на полувремето удвоиха резултата. През второто полувреме опачени бяха по-бързи, по-технични и нападателни, което доведе до победата със 7:3. И публиката и отбора на град Опака се радваха и ликуваха.

На 13.03.2013г. от 13 часа се проведе общинско първенство по футбол – етап от ученическите игри за 2012/2013 учебна година. Участваха отборите на  СОУ „В. Левски” гр. Опака, ОУ „В. Левски” с. Крепча и ОУ „Алеко Константинов” с. Голямо Градище. Срещите се проведоха по системата „всеки срещу всеки”. При изиграването на срещите се получиха следните резултати:
СОУ „В. Левски” гр. Опака – ОУ „В. Левски” с. Крепча                                                6:0
СОУ „В. Левски” гр. Опака – ОУ „Алеко Константинов” с. Голямо Градище             5:0
ОУ „Алеко Константинов” с. Голямо Градище – ОУ „В. Левски” с. Крепча               5:1
По този начин отборът на СОУ „В. Левски” гр. Опака спечели правото да представи община Опака на следващия етап от Ученическите игри – областното първенство.