Екскурзии

Слънчеви, морски емоции!

От 5 до 8 юли 2021 г. учениците от вече 10, 11 и 12 клас  на СУ „Васил Левски“, град Опака летуваха в Слънчев бряг. 42 ученика с 4 ръководители, се насладиха на променливото юлско време.  За нашето конфортно пътуване се погрижи транспортна и туристическа компания „Дорис“. Те бяха наши организатори и партньори, за което им БЛАГОДАРИМ.

Неусетно изминаха четири незабравими дни, изпълнени с много емоции. Забавлявахме се на басеина в Хотел Сън Сити*** и на плажа. Не пропуснахме и водния диван. За съжаление не успяхме да реализираме нашата екскурзия до остров „Анастасия“. Поради лошото време /силен вятър и дъжд/, пристанището затвори и не се разходихме с корабчето до острова. Но нищо не успя да помрачи доброто настоение и усмивките на учениците и ръководителите.

Разделихме се в Опака с пожелания за весело и щастливо лято!

На 20. 10. 2019 година се проведе екскурзия с учениците от 5, 6, 7 клас до Иваново-Орлова чука-Русе. Учениците посетиха втората по дължина пещера в България „Орлова чука“. Там се впечатлиха от нейните форми и обитатели – прилепите.
Възхитени останаха от природата около скалния манастир в Иваново, а там с интерес изслушаха беседата на екскурзовода.
Посетихме гр. Русе. Разгледахме историческите и природни забележителности.

Летен отдих на море

От 25.06. до 29.06.2017г. учениците на СУ „В. Левски“ град Опака летувахме в град Китен. Плажувахме в залива Атлиман и се разхлаждахме в Черно море. Проведохме екскурзия до град Созопол и разгледахме стария град. На отпътуване разгледахме и замъкът в Равадиново, останахме очаровани от архитектурата и красотата. Върнахме се в Опака отпочинали и заредени с прекрасни емоции.

На 26.04.2014г. ръководителите на клубовете „Детски свят”, „Славейче”, „Приказно вълшебство”  и „Сръчко” от СОУ „Васил Левски” гр.Опака, реализираха заложената екскурзия по проект „Успех” до АТК „Етър”- Габрово. Разгледаха къщи със занаятчийски работилници, единствената в България колекция от технически съоръжения, задвижвани от вода – валявици, воденици, тепавица, точило. Пред очите им се разкри изкуството на сръчен майстор грънчар, който извая вазичка, чинийка и саксия.
В град Габрово посетиха Интерактивен музей на индустрията, първият на Балканите. Виртуален водещ върна времето назад и поведе децата през вековете. Бумът на военната промишленост е отбелязан със специална инсталация „Дупка в стената”. Дупката е направена от истинска  „бомба”, а през нея се вижда съседната църква.Чрез интерактивни дисплеи станаха главни герои във визуализирана шега. Разходката в музея завърши с прожекция на филм.
Денят премина неусетно, изпълнен с усмивки и много емоции.

Екскурзия по поречието на река Русенски Лом
на клуб „Млад Еколог”

Екскурзия до гр. Трявна
на клубовете: „АРТ-Успех”, „Мозайки”, „Херодот” и „Училищен сървайвър“