СУ "Васил Левски", гр. Опака
Международен денмероприятия

1 декември-Световен ден за борба със СПИН

От 1996 г. с отбелязването на този ден се заема Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността. Тази година той е под надслов „Време за равенство!“.

Световният ден за борба със СПИН ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ.

30 години епидемията е глобален здравен, социален и икономически проблем и една от причините за висока смъртност. Организации по света обикновено отбелязват този ден с различни мероприятия посветени на болестта, както и контрола и превенцията ѝ.

Ученици  и учители от   СУ „Васил Левски“ гр. Опака за поредна година подкрепиха АНТИСПИН кампанията и отбелязаха първи декември – Световния ден за борба със СПИН. Учениците от Ученическия съвет в СУ „Васил Левски“ изработиха тематично табло, кът  и червени лентички и ги закичиха на учениците  от гимназиален етап и учителите в  училището. Нека бъдем разумни, отговорни и внимателни.