СУ "Васил Левски", гр. Опака

Школа „Хандбал“

Учебна 2020/2021 година

На 15.05.2021 г. Клуб Минихандбал проведе представителна изява чрез участие в турнир по минихандбал при смесен отбор 10 години.

Турнирът се проведе в „Арена Бяла“  гр. Бяла. След оспорвани срещи, момичетата и момчетата от  Клуб минихандбал, които са и състезатели на ХК „Опака-1974“ се представиха чудесно след победи срещу домакините от гр. Бяла, Белене, Мартен, Плевен и Габрово.

След отлично изиграни срещи те се окичиха  и с медали. За доброто им настроение домакините ги почерпиха и с торта.

На 22.06.2021 г. е последното ни занятие, след което ще се разделим  с надеждата да продължим съвместната работа и догодина.                                                           Ергун Али


На 24.04.2021 г. Клуб Минихандбал проведе представителна изява чрез участие в турнир по минихандбал при смесен отбор 10 години. Турнирът се проведе в „Арена Кубрат“  гр. Кубрат. След оспорвани срещи смесеният отбор от  Клуб минихандбал при СУ “Васил Левски“, които са и състезатели на ХК „Опака-1974“ се представиха чудесно, след победи срещу „Локомотив“ Варна, Кубрат,  Плевен и Каспичан.

След отлично изиграни срещи, те се окичиха  и с медали.  Всички деца получиха и пакетчета с лакомства от домакините от Кубрат. За доброто настроение на участниците в клуба посетихме и зоопарка в град Разград и стадиона на „Лудогорец“.                                                        Ергун Али


Учебна 2018/2019 година

На 05.05.2019 г. Клуб Хандбал проведе представителна изява чрез участие в турнир по хандбал при ж-11 години на Зона  „Черно море“. Турнирът се проведе в спортната зала на СУ „Васил Левски“ гр. Опака. След оспорвани срещи, момичетата от  Клуб Хандбал, които са и състезателки на ХК „Опака-1974“ се класираха за финалите на държавното първенство в гр. Свиленград. След отлично изиграни срещи те се класираха седми. Ренис  Ревинова  влезе в сребърната седмица на България. На 31.05.2019 г. е последното ни занятие, след което ще се разделим  с надеждата да продължим съвместната работа и догодина.
Ергун Али


На 12.05.2018г.  се проведе публична  изява на „Хандбал“ в спортната зала на СУ,,Васил Левски“ по проект „Твоят час“. Всички ученици се включиха в тристранния турнир с голямо желание. След оспорвани срещи с много обрати спечели отборът на момичетата от „Хандбал“. Втори остана училищният отбор за девойки 8-10 клас, а на трето место останаха момчетата от „Хандбал“. Гости на турнира бяха някои родители, братчета и сестричета на учениците от „Хандбал“. Присъстваха и ученици от други класове . На турнира беше  и директорът на училището г-н Борисов, който бурно аплодираше чудесните прояви на хандбалистите.



На проведената представителна изява на Хандбал проведохме срещи между участниците в групата разделени на три отбора. По време на срещите присъстваха  братчета, сестричета и родители на учениците като някои от тях бяха съдии, а другите наблюдаваха срещите. Разделихме се с надеждата да продължим съвместната работа и догодина.
Ергун Али


Първа представителна изява на секция „Хандбал”
В СОУ „Васил Левски”, гр. Опака

На 15.02.2014г. /събота/ от 13:30часа се проведе първото представително занятие на групата по интереси Секция „Хандбал”. Освен участниците в групата в занятието взеха участие и други ученици от ІV и V клас. При достатъчен брой деца, ръководителят г-н Сейхан Ахмедов организира тристранен турнир по хандбал. По желани е на децата отборите се наименоваха: „Спартанци”, „Светкавица” и „Гръмотевица”. Съдийстваха 17-годишните – Сервет сейханов и Айхан Ясемов – лицензирани съдии към БФХ. В крайна сметка, победител  в турнира стана отбор „Спартанци” – съставен от момичета.



Успех на секция „Хандбал” от СОУ „Васил Левски” гр. Опака

Членовете на секцията „Хандбал”  към проект „УСПЕХ” от СОУ „В. Левски” участваха в международния турнир за момчета до 13 год. „Г. Божиков”, проведен в зала „Никола Петров” в гр. Горна Оряховица. Там се представиха най-добрите български отбори, а също така и отбор от Румъния. Отлично подготвени от ръководителя си Сейхан Ахмедов, опаченските хандбалисти се представиха много силно и завоюваха второто място и сребърните медали в турнира.
Ето и крайното класиране:

  1. „Раховец” Г.Оряховица
  2. Опака
  3. „Спартак” Варна
  4. „Фрегата” Бургас
  5. „Мастер” София
  6.  „Раховец 2”
  7.   Каракал Румъния
  8. „Добруджа” Добрич
    Индивидуални награди спечелиха Радослав Кънев – най-добър вратар, Павел Бобев – най-добър защитник. Радослав, Павел и Севин Сабриев бяха включени в символичния отбор на най-добрите състезатели на турнира.
    След награждаването и закриването на мемориалния турнир момичетата, които участват в секцията, изиграха контролна среща с момчетата от втория отбор на домакините. С много по-качествена игра състезателките от Опака спечелиха с 9:5.
    Занятията на секция „Хандбал” продължават, като целта на всички е спечелване на медали през месец май от държавните финали в   Г. Оряховица за момчета и в Панагюрище за момичета.