СУ "Васил Левски", гр. Опака

Театрално студио „Славейче“


На 04.04.2015г. се състоя представителна изява пред родители и гости, в която взеха активно участие учениците от клуб ,,Славейче”.
Учениците изпяха песните ,,България, ,,Мила кукла Барби”, ,,Баски на лалета” и ,,Математика урa”. Представиха и китка от народни песни. Публиката бурно ги аплодира.


На втората представителна изява, която се състоя на 14.06.2014 г.учениците от клуб ,,Славейче” с ентусиазъм изпяха песните ,,Химн на децата”, ,,Капитан”, Лунна песничка”, ,,Макове”, ,,Песен за морето” и представиха пред голямата аудитория китка от народни песни.


На 22.03.2014г. се проведе първата представителна изява, в която учениците от клуб „Славейче”изпяха песните: ,,Дъждец”,  ,,Пролет”, ,,Пролетно хвърчило”и ,,На хорото”
Участието им бе следено с интерес от родителите.



За да се усети магията на вълшебните приказки, учениците от театрално студио,,Цветовете на дъгата“ се изявиха с драматизация на приказката „Неродена мома” посветена на българското народно творчество.
Поучиха се от мъдростта на Езоп и драматизираха баснята „Куче и заек”.


На 29.03.2013г. учениците от театрално студио „Цветовете на дъгата” при СОУ „ Васил Левски”, гр.Опака проведоха своята първа представителна изява по проект „Успех”.
С много настроение и ентусиазъм участниците представиха усвоеното от тях, работиха в екип и подготвиха спектакъл „Пролетен карнавал“, изработиха маски и карнавални костюми. Една ученичка се превъплат в ролята на учителка, а останалите отговаряха на въпроси свързани с живата и нежива природа. Разделиха се на четири екипа: цветята, дърветата, птиците и животните. Рецитираха стихотворения и изпяха песни за пролетта.
Тържеството завърши с много усмивки и танц „Детство мое”.