СУ "Васил Левски", гр. Опака

Клуб „Компютърко“

Математико, вече не си ми трудна

Втора представителна изява

За своята втора представителна изява, децата от клуб „Информационни технологии за втори клас” използваха знанията и уменията си за работа с програмите MS Paint и MS Word. Създадоха рисунки, посветени на пролетта и пролетните празници. Празникът „Гергьовден” децата видяха като тържество на цялата природа. Със своите рисунки на тема „24 май” те поздравяват своите учители, съученици и приятели, целият български народ по случай този светъл празник – денят на славянската писменост и култура. Честит празник на всички!

Рисунките от представителната изява можете да видите тук:


На 17.02. 2020 год. учениците от клуба за  занимания по интереси „Информационни технологии за втори клас” проведе своята първа изява пред родители и гости. Децата показаха, какво са научили за компютъра и неговите възможности през първия учебен срок. За малките второкласници беше важно да докажат на своите родители, че компютърът е интересен, но и книгите са много важни. Затова направиха своя първи е-проект – читателски дневник.
Изявата завърши с поздравления за успешното справяне и пожелания за успешна работа през втория срок от директора на училището господин Борисов.


Отлично представяне  на учениците от „Математико, вече не си ми трудна” 
През учебната година, 10 ученици от IV клас на СУ ”В. Левски” бяха включени в дейност за преодоляване на обучителните затруднения по математика със зареждащото име „Математико, вече не си ми трудна” към проект „Твоят час”. Децата се трудиха усърдно и на два пъти през годината показаха пред публика, какво са научили. Първата изява беше на 30.01.2018 год. Учениците се представиха много добре, получиха аплодисменти от  родителите си,  а на заключителната изява в края на годината /29.05. 2018 год./ получиха и награди – сертификати.  За най-добрите имаше специални грамоти. Най-голямата награда за тези деца обаче си остана порасналото самочувствие, самоувереността, че и те могат повече и заслужават нашите поздравления.

През последният месец от участието си в клуб „Компютърко”, малките първокласници показаха какво са научили. Направиха състезание  по Български език и по математика, на което състезание показаха уменията си с букви от клавиатурата да пишат правилно думи, с цифри да записват отговора на задача, показваща се за все по- кратко време. На изявата на клуба, децата показаха свои рисунки в електронен вид, разказаха на своите другари за най-важните части на компютъра. Накрай  изпяха песен за компютъра, с която припомниха на всички, че по-важни от компютъра са семейството и приятелите. Победителите от състезанието получиха грамоти за добро представяне.

На 14.06.2014г. се проведе втора представителна изява на театрално студио „Приказно вълшебство“. Децата показаха пред родители и гости създадените от тях творби-оформени с текст и илюстрации книжки с приказки. А в папките „Приказно вълшебство“, събраните различни по вид приказки и илюстрации към някои от тях. Участниците се представиха с отлична драматизация на приказките „Лисица и щъркел“ и „Добрите стопани“.

На 22.03.2014г. се проведе първата представителна изява, в която учениците от театрално студио „Приказно вълшебство” участваха с драматизации на приказки. Първата е нов вариант на приказката „Червената шапчица”, втората приказка е „Дядо и внуче”, а третата „Най-скъпоценния плод”. Родителите с радост проследиха старателното представяне на децата.

Клуб 'Чик - Чирик'

Учениците от клуб,,Чик-чирик” се представиха с драматизация и стихотворения на тема „Да бъдем внимателни на пътя”. Изпълниха три от изучените песни: ”Пътни знаци”, „Регулировчик”, и „ И пак е лято”.

На 29.03.2013г. учениците от клуб „Чик – чирик”при СОУ „ Васил Левски”, гр.Опака проведоха своята първа представителна изява по проект „Успех”.
Гостите на тържеството чуха песните изпълнени от клуба – „България”, „Синьото гориво” и „ Песен за огъня”.
Тържеството завърши с много усмивки и танц „Детство мое”.